DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2023/24

REZERVUJTE SI SVOJE MÍSTA

DIVADELNÍ PŘEDPLATNÉ 2023/24

Prodej místenek probíhá na recepci v Knihovně Vincence Priessnitze od 25. srpna do 30. září 2023. Pokud zůstanou některá místa volná, bude možné si zakoupit vstupenky na jednotlivá představení zvlášť, ovšem za vyšší cenu.

Těšíme se na vás v divadle. PROGRAM A FORMULÁŘ K PŘIHLÁŠENÍ

PŘEDSTAVENÍ:

OTEC

čtvrtek 26.10. 2023 v 19:00 – INDIGO COMPANY

Dojemná a současně vtipná tragikomedie o jednom smutném fenoménu naší doby ‒ o Alzheimerově chorobě. Hra psaná z pohledu muže, jenž je tímto neduhem postižen. Jednotlivé scény se vzájemně popírají, postavy mají více podob a příběh se skládá nepřímo, skoro až detektivně... Andrému je osmdesát, býval tanečník a žije se svou dcerou Anne a jejím manželem Antoinem. Anebo býval inženýr, jehož dcera Anne se odstěhovala do Londýna za novým přítelem Pierrem? Proč má uprostřed odpoledne pyžamo? Kam se poděly jeho hodinky? A co dělá v jeho kuchyni ten cizí člověk s kuřetem? Touží po klidném životě, ale najednou už nic nějak nedává smysl…

Obsazení: Jan Vlasák, Veronika Gajerová, Jiří Štrébl, Radim Kalvoda, Jana Trojanová, Tereza Vítů.

 

FACHMAN

středa 22.11. 2023 v 19:00 – Divadelní spolek Frída

Zoufale romantická komedie ze stavebního prostředí. Fachman je malým člověkem toužícím po štěstí, který je postavený před – pro něj nezvládnutelnou překážku. Jeho manželství se rozpadá díky duševní poruše jeho ženy, která po autonehodě uvízla svojí myslí mimo reálný svět. Od té chvíle jej vnímá jen jako děj svých oblíbených knih. Svět iluzí, klamů a symbolů, se tu staví proti světu, který má přísná racionální pravidla. Martin Trnavský s humorem představuje dilema prostého muže a jeho náhlého procitnutí z racionálního do intuitivního světa. Představení také rozkrývá esenci mužského a ženského principu.

Obsazení: Martin Trnavský.

 

MANŽELSKÝ ČTYŘÚHELNÍK NA HORÁCH

sobota 27.1. 2024 v 17:00 – FANNY AGENTURA

Osudy čtyř protagonistů z komedie Manželský čtyřúhelník, která se dočkala přes 200 repríz, nedaly spát ani Fanny agentuře, ani autorovi. Jakub Zindulka se tedy zamyslel nad tím, co z našeho běžného života se do prvního dílu nevešlo. Kdo má vynášet smetí, proč se chlapi nikdy neptají na cestu a jak se správně vymačkává zubní pasta? Nejen to budeme řešit na horské chatě před Vánocemi.

Obsazení: Ivana Jirešová, Dana Homolová, Vladimír Kratina, Martin Sitta.

 

FAT CABARET: LÁSKY, STRACH A ZEN NEKONFEKČNÍCH ŽEN

neděle 18.2. 2024 v 17:00 – Divadlo Tramtarie

Dobrodružná a krutě vtipná plavba na vlnách nekonečných diet, nesplněných novoročních předsevzetí, módních trendů i mindráků z hodin tělocviku. Co se odehrává za zataženou plentou zkušebních kabinek? Pod zářivkou, která nemilosrdně odhalí vše, co byste před světem chtěly schovat? Co probíhá v mysli a fantazii žen, které sledují svůj odraz v zrcadle? Sbor mořských panen zatančí Macarenu, na retro večírku ve stylu devadesátých let se setkají s finalistkami Miss ČR a možná přijde i Karl Lagerfeld. A snad doplují až ke smíření se sebou, s vlastním tělem a k upřímnému smíchu nad tím vším...

Obsazení: Jana Drgová, Dominika Hrazdílková, Tereza Toth Čápová, Jana Posníková, j.h.

 

~ 26. DIVADELNÍ ŽATVA 2024~

(zvýhodněné vstupné pro předplatitele)

 

TŘÍDNÍ SRAZ

neděle 28.4. 2024 v 17:00 – Divadlo Artur

Po úspěšné autorské komedii Hodina duchů, přichází Divadlo Artur s další vlastní novinkou Třídní sraz, aneb kdybych já tenkrát…- Děj této nové divadelní komedie nás zavede do baru, kde se po více než třiceti letech setkávají spolužáci ze základní školy.
Dorazí všichni? Ukáže se třídní premiant? Třídní průšvihář? Vyřídí si to konečně šikanovaný chlapec se školním tyranem? A co děvčata? Dozvíme se, která se dobře vdala, která se rozvedla, nebo která opravdu hodně ztloustla? Všichni spolužáci používají při hodnocení svých životů frázi: „Kdybych já tenkrát…, kde bych mohl být!“ A tak se divák uvidí, jak by vypadaly životy spolužáků, kdyby se jedna tak brzo nevdala, druhá zhubla, další porazil sílu výchovy svého otce, nebo další neopustil svoji velkou lásku. Slávu, peníze, svobodu, štěstí i lásku, ale také nový úhel pohledu na fenomén času, najdou naše postavy i diváci v nové komedii Divadla Artur – Třídní sraz.

Obsazení: Zuzana Žáková ml., Roman Štolpa, Monika Timková, Martin Pošta, Jindra Kriegel, Lucie Linhartová, Radomír Švec, Matěj Kriegel, Josef Hervert, Hanac Sršňová, Václav Liška, Vojta Hájek, Vojta Efler.

 

ZATROLLENO

neděle 5.5. 2024 v 17:00 – Divadlo na cucky

Apokalypsa by mohla nastat kdykoliv a kdekoliv. I na místech, kde nejsou využívány nejnovější technologie. A obzvláště za pomoci trollení. Trollení je označení placeného konspiračního tlachání na internetu. Placené konspirační tlachání může probíhat i naživo. Konspirační tlachání může být i dobrovolné. Trollení může být naživo i dobrovolné. Výchozím motivem pro vznik této inscenace byla reálná kauza z nedalekého města Jeseník, kde měla být zavedena 5G síť a mezi obyvateli vznikla silná vlna nevole plná konspirací, dezinformací a hoaxů. Příběh Zatrolleno nabírá sci–fi rozměr a zkoumá, kam až je člověk hypoteticky schopen ze strachu zajít.

Obsazení: František Maňák, Milada Vyhnálková, Tomáš Žilinský.

Partneři

olomoucky_kraj.gif
olomoucky_kraj-2.gif
mesto_jesenik.gif
bannereuroregion1.jpg
bannerEuroregion1.jpg
woox-logo-black-cmyk-page-001.jpg
jeseniky_info.gif
vjesenikach.jpg
ndk-logoweb1.jpg
rozhlas-olomouc.png
radiocas1.jpg
klasika-viva-22.png
klasterni-hs-22.jpg
filmovy_klub_logo.jpg
rodinne_pasy.gif
SUAP-logo.jpg
duhalogo.jpg
logo-KO.jpg
jeseniky_logobanner.jpg
logoVMJ2011.jpg
pll-200.jpg
minipivovarlogosmall.jpg
_logoJT.jpg
wazysmall.jpg
logo-katovna-s-ic.png
Logo-Slovansmall.jpg
bluessmall.jpg
zus-logo.jpg
tanecni_logo-banner.jpg
jesenicke-noviny.jpg
el-chorro-club.jpg
kontra.jpg
javornik.png
mks-javornik.jpg
sos-logo.png
idpasky.jpg
knj.jpg
kudyznudy-rgb.jpg